Tips gerakkan orang sahur!!!


Haaaa..bagi yg bersahur tu tanpa ada family di sisi..korang dapat bangun tak??? heee...
Oke kat sini ada beberapa tips yang boleh laa kowt nak digunakan utk gerakkan member korang tu yang payah sangat laa nak bangun sahur...



1. Pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan.
2. Sentuh bahu org tidur tu, dan goyangkan perlahan lahan sambil panggil nama dia.
3. Renjis air kat muka dia, sambil panggil nama dia.
4. Tampar-tampar manja pipi dia, sambil panggil nama dia.
5. Tutup kipas/aircond.



Haaaa..tp agak2 lau member korang tu susah bebenor nak bngun tidur tu r kn...cuba korang buat cmni..

1. Jerit nama dia kuat-kuat!
2. Gigit ibu jari kaki dia, cam antu toyol gigit.
3. Simbah air sebaldi, kalau boleh air rendam baju dalam korang.
 4. Tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam.
 5. Goyang badan dia kuat-kuat then jerit gempa bumi! gempa bumi! tsunami, tsunami!
6. Jerit api! api! api!
7. Letak KFC, atau McD tak pun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia, bagi ambik bau sikit.


Haisssshhhhh!!!!!! Kalu tu pown tak menjadi..pe kate guna care last niy.... Agk advance cket r..hee

1. Pergi kat telinga dia, then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali.
2. Pergi kat dia, baca je surah yaa sin!


Credit to : Tips sahur



SELAMAT BERPUASA OKE!!!!!! =)


4 comments:

  1. hehe tips yang bagus tapi sampai tips yang bawah bawah tu kelakar hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee...haaa boleh laa cuba pasni... ^^

      Delete
  2. hurrmmm..goddd idea.. but, what if me, myself r the one who hard 2 woke up??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni tuk someone kejutkan someone else.. Lau nak gerak diri sendiri tu...depend on ourself..hee

      Delete