sometimes we don't need advice

Hari ni aku nak merungut..


Huh...jujurnya aku memang penat..
Aku mula bosan dan buat aku terfikir "Sampai bila mcm ni.."
Aku penat dengan bisnes online yg aku buat..
Aku penat dgn situasi dimana aku cuma mampu diam..
Aku penat dengan sandiwara manusia sekeliling..
Aku penat selalu sorang2..

Maaf bukan aku sengaja merungut macam tak reti bersyukur..
Bukan aku sengaja nak cerita yg tah apa2..
Biasa laa kowt..perempuan..
Tak habis dengan emosi yg tah bila nak stabil..
Emo lebih kn..hurmm

But still.. aku betul2 rasa lelah..
Aku tak pernah rasa nak share apa aku rasa kat sape2..
Dan even aku share sekalipun..
Cuma 1% daripada keseluruhan yg aku rasa..
Cuma sebanyak tu yg mampu aku luahkan..
Cuma mampu tu yg aku ceritakan..
Lagipun tak ada siapa pown yg nak dengar..
Tak ada sape pown nak jd pendengar setia..
Mungkin sebab aku selalu fikir..
"Masalah aku tak sehebat yg mereka hadapi..so better aku fight sorang2.."


Aku lg selesa dok nangis sorang2..
Pastu terus tido...sbb aku tahu..
Bila aku bangun pagi mesti dah okeyh....lega..
Aku selalu jadi pendengar..
Bukan tak pernah cuba utk luah..tapi rasanya..
Takkan ada yg nak dengar..
Sebab ia cuma satu rungutan..
Satu masalah dimana nampak macam aku tak bersyukur..
Memang yee..kat luar sana..
Ada orang lagi susah dari aku..
Ada orang yang nak sangat ada kat tempat aku..

But still..semua ni berkaitan emosi..
Bila semua aku pendam,..
Sebab tu bilamana aku marah atau tinggikan suara...aku mesti menangis..
Ohh my.....aku kena buang tabiat ni..
Dan kerana tu gak..
Aku jarang marah..dan aku memilih..
Tuk diam dan senyap...pendam..
Yee..sebab takkan ada yg nak dengar..

Rasanya semua orang pown sama..
Kadang tu kita tak perlukan nasihat..
Kita cuma perlukan seseorang...tuk mendengar..thats all..